Preskočiť na obsah

Mocha Italia už aj u nás v shoppingu

Október v Eurovea sa niesol v znamení otvorenia nových módnych butikov, ale nezabudli sme ani na fanúšikov kvalitnej kávy. Na prvom podzemnom podlaží otvorila nové priestory talianska kaviareň Costa Coffee. Dopĺňa tak širokú škálu kavianí a reštaurácií, kde si môžu návštevníci Eurovea oddýchnuť a načerpať nové sily. Okrem kvalitnej talianskej kávy tu nájdete aj chutné koláčiky, osviežujúce limonády či čerstvé ovocné šťavy, ktoré v jesennom sychravom počasí padnú vhod.

 

Káva z talianskej dielne

 

Naša káva Mocha Italia je zložená unikátnym pomerom z robusty a arabicy, čo jej dodáva jedinečnú chuť,“ hovorí marketingová manažérka spoločnosti pre Česko a Slovensko Eva Kulhánková. Zmes kávových zŕn Mocha Italia vytvorili dvaja talianski bratia Bruno a Sergio Costa, ktorý kávu začali predávať vo Veľkej Británii už v roku 1971.

Bratia Costovci kávu najskôr len pražili vo vlastnej pražiarni a predávali, no o niekoľko rokov neskôr otvorili v Londýne aj prvú kaviareň, ktorá dodnes existuje  a patrí rodine Costa napriek tomu, že od svojho vzniku značka už niekoľkokrát zmenila majiteľa: „Za vznikom kaviarne stoja manželky bratov Costovcov, ktoré sa chceli niekde stretávať,“ vysvetľuje Kulhánková.

 

 

Recept je tajný

V roku 1995 Costa Coffee odkúpila britská firma Whitbread, ktorá sa postarala o expanziu značky do zahraničia a dnes tento brand vlastní Coca-Cola: „Napriek tomu, že dnes bratia Costoví už značku nevlastnia, pri predaji sa s kupujúcim zmluvne dohodli, že neustále bude zachovávať zmes Mocha Italia tak ako ju oni vytvorili,“ prezrádza Eva Kulhánková, pričom dodáva, že na zmes kávových zŕn dodnes dohliada coffee master a celý recept na výrobu Mocha Italia je tajný.

 

Káva s vlastným portrétom

Okrem toho, že si z kaviarne určite odnesiete skvelý pôžitok zo znamenitej Mocha Italia čaká na vás i bonus: „V kaviarni máme tlačiareň, ktorá dokáže vytlačiť obrázok do mliečnej peny,“ hovorí Eva Kulhánková. Aký obrázok si zvolíte je na vás, no my by sme určite vyskúšali rodinné foto alebo vlastnú selfie, keďže pre tieto prípady je v kaviarni k dispozícii i kamera.

 

http://bit.ly/costa_coffee_eu

Ďalšie články

Nová značka TOSCA BLU v Eurovea

V Eurovea sme otvorili nádhernú predajňu talianskej módnej značky TOSCA BLU, ktorá ponúka štýlové kožené a veľmi pohodlné topánky, trend