Preskočiť na obsah

Giambattista Valli x H&M

H&M pokračuje so spoluprácou s módnymi návrhármi. Ďalšou dizajnérskou kolaboráciou H&M bude v roku 2019 spolupráca s Giambattistom Vallim, majstrom krásy a sofistikovanosti z Paríža. Novinka bola prezradená na gale amfAR v Cannes, kde sa na červenom koberci ukázali nielen Giambattista Valli a H&M Creative Advisor Ann-Sofie Johansson, ale aj Kendall Jenner, Chris Lee (Li Yuchun), Chiara Ferragni, H.E.R., Bianca Brandolini d’Adda a Ross Lynch. Hviezdy sa zúčastnili na podujatí oblečení v kúskoch z prvej časti jedinečnej limitovanej kolekcie zo spolupráce Giambattista Valli x H&M. Návrhár vytvoril pre H&M skutočne veľmi originálnu a odvážnu kolekciu, ktorá vyznieva ako eklektická rekapitulácia jeho osobitého štýlu. Kolekcia bude dostupná už 7. NOVEMBRA 2019 exkluzívne v predajni H&M v Eurovea. 

 

Giambattista Valli je známy ako návrhár populárnych osobností svetového showbusinessu.  Kolekcia je výberom nadčasových kúskov, ktoré by mali byť kombinované a zladené podľa osobného štýlu; produkty sú navrhnuté tak, aby vydržali a dlhodobo robili radosť svojim majiteľom. "Je to viac o štýle, než o móde." Giambattista Valli sa domnieva, že v skutočnosti je polovica práce vykonáva v ateliéri, zatiaľ čo zvyšok je na klientoch a ich osobnostiach. Každý je iný a každý je jedinečný.

 

 

 

 

 

Giambattista Valli x H&M: dámska kolekcia

Giambattista Valli je dizajnér so širokou škálou estetických záujmov a prirodzeným pochopením toho, čo ženy chcú. Návrhár svojimi modelmi oslavuje ženskú krásu mnohými spôsobmi. Je známy predovšetkým svojimi šaty: sviatky volánov; očarujúce vrstvy textílie kvitnúce po celom tele. Je tiež majstrom ostrých, na mieru šitých siluet robených s presnosťou a okúzľujúcich jednotlivých myšlienok, vďaka ktorým je každodenný život zábavný, bez toho, aby obetoval ľahkosť. Kolekcia Giambattista Valli x H&M zahŕňa všetky tieto prvky a sleduje Valliho vieru v štýl, ktorý je nadčasový, odviazaný a nestarnúci.

 

Kvetinový pôvab.
Centrálnym kúskom sú v tejto kolekcii šaty. Dlhé róby objímajúce hrudník ďalej splývajú pod pás, krajkové lemovanie zvýrazňujúce pohyb, krásne potlače a rozširujúce sa vrstvy tylových šiat. Dramatické červené šaty sa otvárajú obrími volánmi na ramenách ako krídla anjela. Mikro kvetinové potlače a chvenie volánov dodávajú šatám s dlhým rukávom alebo bez rukávov rokokovou štipku francúzskej rešpektovaní, ktorá prechádza do skromných, krátkych šiat. Odhalené, krásne nohy charakterizujú korenené časť kolekcie, pozostávajúce zo ženských, krátkych šiat, ktoré tvarujú telo, odhaľujú ramená a sú plné jemných motívov. Kvetinové tutu s asymetrickými volánmi sú tak typické pre Valli, ako čierne, vábivé bustier šaty. Blúzky a kardigany vyžarujú rovnakým ženským duchom, ktorý je vyjadrený mikro volánmi a kvetinovými výšivkami.

 

Ostré, napriek tomu jemné.

Na mieru šité produkty - krátke sako so špicatými klopami a dlhý kabát - zachytávajú ostrejší stranu tejto kolekcie. Tieto ľahko mužské kúsky, ktoré sú lemované kvetinovými motívmi, sú vnímané veľmi žensky a snúbi sa tu jemnosť s ostrosťou, čo vyvoláva veľký efekt. Objemné vrchné odevy prinášajú dotyk bohémstva, zatiaľ čo cargo nohavice a kožené nohavice majú divošské tón, ktorý je vyvážený sexi minisukňami.

 

L'allure de la rue.

S cieľom uspokojiť Valli Girls všetkých generácií, vytvoril Giambattista Valli sériu kúskov inšpirovaných ulicou, ktoré si napriek tomu zachovávajú svoj jedinečný zmysel ženskosti a pôvabu. Čierna mikina je posiata kvetinovými motívmi, zatiaľ čo po tričku beží potlač pier. Ozdobné výšivky dodávajú jednoduchej mikine cenný prvok a logo na hrudi je sviežo priamočiare.

 


Doplnky.

Kolekcia Giambattista Valli x H&M zahŕňa širokú škálu šperkov a doplnkov, s ktorými sa môžete voľne hrať. Kľúčovým prvkom je rad perál: podľa vzoru štýlu, ktorý nosí sám Giambattista. Znakom je prívesok na ústa, ktorý je tvarovaný priamo na pery samotného návrhára. Potom sú tu prstene a náušnice GBV, náušnice v tvare meča, náušnice VALLI GIRL a slnečné okuliare Lolita. Topánky s vysokým podpätkom a členkové čižmy zdieľajú scénu s plochými papučami. Tašky cez rameno sú malé a prosté. Tento imidž doplnia šatky, ponožky a ozdobné pančuchy so zvieracou potlačou. Prvky, s ktorými sa môžete hrať, sú odvážne a rozmanité. Interpretácia je na všetkých ambicióznych Valli Girls.
 

Giambattista Valli x H&M: pánska kolekcia

Giambattista Valliho milujú štýlové ženy všetkých vekových skupín, známe ako Valli Girls. Doteraz však tento dizajnér netvoril odevy pánske, čo jeho debut v pánskom oblečení s kolekciou Giambattista Valli x H&M robí obzvlášť vzrušujúci. Prvýkrát sa Valli Girls stretnú so svojimi Valli Boys: tak temperamentní, individuálni, výstrední a rozmanití, ako by sa dalo očakávať.
Giambattista Valli nebol dizajnérom, ktorý by sledoval už dopredu ušliapanú cestu, a preto prístup k pánskym odevom obrátil. Namiesto toho, aby si ženy požičiavali kúsky z pánskeho šatníka, ako sa zvyčajne stáva, preskúmaval Valli myšlienku, ako si muži slobodne berú kúsky, vzory a textílie z dámskeho šatníka; robia vzorky a miešajú ich, ako DJovia. Volí masovo ružovú ako základnú farbu - najjednoduchšie tričko v kolekcii je teda ružovej, nie bielej -  a to všetko vysvetľuje.

 

Kolekcia je nepredvídateľný výber nadčasových kúskov, ktoré majú byť prijaté a prispôsobené, kombinované a zladené. Zvieracie vzory, kvetinové motívy, punkový pôvab a vojenské čaro naznačuje eklektickú víziu maskulínneho štýlu: rovnaký cool prístup k umeniu obliekania sa berlínskeho umelca a bezstarostným laissez-faire skaterom. Valli Boy prichádza ako slobodný bohém, s kúskom surfistu a zberateľa umenia, ktorý kombinuje časti, referencie a kúsky; je to výstredný cestovateľ, ktorý porušuje pravidlá. Dievčatá sú vyzvané k tomu, aby kolekciu nosili s rovnakou túžbou ako tú dámsku.

 

Vyjadrenie osobnosti odevom.

Kúsky, ktoré pôsobia najsilnejšie a dokonale zachytávajú mužského / ženského ducha kolekcie, sú kabáty, parky a bombery:  kombinácia výstredných potlačí, zvodných ozdôb a osobnosti. Leopardie škvrny, dlhý kabát a vyšívaný čierny jazdecký kabát zhŕňajú Valliho prístup k pánskym odevom: začali život vo Valliho dámskych kolekciách a teraz sú prispôsobení pánskemu šatníka. Vyšívaný tuxedo kabát je poctou bunde, ktorú nosia francúzski intelektuáli a umelci, ktorí sa pripoja k Académie Française. Školské uniformné výšivky dvíhajú a okúzľujú bielenú denim bundu. Parka je potlačená umeleckými portrétmi pre skvelý efekt; červená koža a plyšové látky dodávajú bomberom aristokratický pôvab.

Eklektické krajčírstvo.
Giambattista Valli, majster, pokiaľ ide o presné línie, ponúkol v spolupráci s H&M svoju vlastnú víziu presného krajčírstvo s pocitom rôznorodosti. Hlavné je sako s dvojitým zapínaním, ktoré prichádza v trochu prekvapivej tigrovej potlače a má byť nosené s cargo nohavicami, obliekané nižšie namiesto vyššie. Košeľové šaty ostrých tvarov sú rovnako prekvapivé: bez goliera v bielom hodvábe s tuxedovým strihom, ďalšie sa hemží kvetinovými potlačami; skromná džínsová košeľa je vyšívaná na golieri a na prednej strane.

Výstredný každodenný look.
Giambattista Valli, dizajnér s neutíchajúcimi pohľady na všetko, dal svoj vlastný, vzácny prvok základným každodenným produktom, ako sú tričká, mikiny a klokanky. Hlavným kúskom je čierna mikina s umeleckým potlačou a vyšívanou šnúrou bielych perál okolo krku, ktorá je totožná s tou, ktorú nosí každý deň sám Giambattista: naozajstný rys ľahkosti a sofistikovanosti. leopardí a kvetinové motívy sa roja na tričkách a mikinách. Školské uniformné výšivky dodávajú mikine na zips majestátne dotyk. Uniformy a teplákové nohavice prichádzajú v pútavých, unisex verziách so zvieracou potlačou.

 

Doplnky.
Výber doplnkov je trochu autobiografický: Giambattista Valli sám vybral niektoré zo svojich obľúbených doplnkov, aby doplnil kolekciu. Členkové topánky a topánky na šnurovanie s krepovou podrážkou sú identické s tými, ktoré nosí i sám návrhár. Rovnako aj športové ponožky - ktoré prichádzajú v bielej a čiernej farbe, s kvetinovou alebo leoparďou  potlačou. Ponuku dopĺňa maľovaná športová taška, čiapky a slnečné okuliare. Prvky, s ktorými sa budete hrať, sú rôznorodé a rozmanité. A štýl je pre všetkých ambicióznych Valli Boys.

 

 

 

 

Ďalšie články

Nová značka TOSCA BLU v Eurovea

V Eurovea sme otvorili nádhernú predajňu talianskej módnej značky TOSCA BLU, ktorá ponúka štýlové kožené a veľmi pohodlné topánky, trend