Preskočiť na obsah

Sandra Mansour x H&M exkluzívne v Eurovea

H&M oznamuje novú kolekciu v spolupráci so spoločnosťou Sandra Mansour, rovnomennou značkou založenou v Bejrúte, ktorá je známa svojou zasnenou a odvážnou estetikou - vždy s moderným štýlom. Kolekcia je inšpirovaná silnými ženskými umelkyňami a krásou prírody a ponúka zložité dizajny v tlmenej farebnej palete, kde ručne robené detaily, ako výrazné volány a rôzne vrstvy romantických tkanín, vytvárajú mladistvý, posilňujúci vzhľad. Kolekcia Sandra Mansour x H&M bude k dispozícii online na hm.com, ako aj v obchodoch po celom svete od 6. augusta. U nás na Slovensku exkluzívne iba v Eurovea.

Sandra Mansour založila svoj módny dom v roku 2010 a jej pozornosť k detailom a remeslu, zmiešaná s inšpiráciou z umenia a jej okolia v Bejrúte, presvitá všetkými jej návrhmi. V kolekcii Sandra Mansour x H&M čerpá Sandra inšpiráciu z prvkov prírody a umelkýň, ako sú Toyen, Dorothea Tanning, Lena Leclercq a Bibi Zogbé. Výsledkom je ženský a silný sortiment šiat, blúzok a sukní, sako šité na mieru a tričko a mikina s potlačou. Fit-and-flare tvary a neopracované lemy, objem a detaily v zemitej farebnej palete šedej, slonovinovej a čiernej. Mansour pomenúva každú zo svojich kolekcií a spolupráca Sandra Mansour x H&M sa nazýva „Fleur du Soleil“ po tom, ako bola fascinovaná tým, ako slnečnica sleduje slnko počas dňa až k noci. Bodkované, kvetinové a slnečnicové motívy obohacujú transparentné, jemné látky a zdôrazňujú zručnosť, zatiaľ čo ženské siluety vyžarujú silu a mestský štýl.

„Inšpiráciou pre spoluprácu s H&M bola príroda a prírodné prvky. Najmä slnečnica, ktorá predstavuje cyklus života a jej závislosť od slnka a svetla. Výber látky - tmavej čipky, žakary a vyšívanej organzy inšpirovala poézia a maliari. V kolekcii Fleur du Soleil chcem hovoriť so ženami z celého sveta tak, že pošlem správu o nádeji, čo je niečo, čo práve teraz potrebujeme, “hovorí Sandra Mansour, generálna riaditeľka a dizajnérka.

„Prvé veci, ktoré si všimnete pri dizajnoch spoločnosti Sandra Mansour, sú ich zasnenosť a naprostá krása, no potom vás viac vtiahnú do remeselného spracovania, rozprávania príbehov a modernej mladosti. Existuje v nich tiež niečo, čo posilňuje ženskosť. Sme hrdí na to, že spolupracujeme s takýmto priekopníkom a tešíme sa na spustenie kolekcie po celom svete! “ hovorí Maria Östblom, vedúca dámskeho odevného dizajnu v spoločnosti H&M.

 

Ďalšie články

Kolekcia Project Rock

Značka Under Armour a Dwayne Johnson prišli pred pár mesiacmi s novou kolekciou Project Rock, ktorá je ešte stále v predaji.

Festival Viva Musica! bude

Už 16 rokov organizuje Matej Drlička spolu so svojim tímom letný festival Viva Musica!, v rámci ktorého privádza na Slovensko kvalitný