Preskočiť na obsah

by SIMONA

COS

Perfektné biele tričko je kúsok, ktorý každý potrebuje mať vo svojom šatníku. Také, ktoré nepresvitá, dobre drží tvar a naozaj dlho vydrží. Ja som pre vás také našla. COS je jednoznačne predajňa, kde kúpite pánsku aj dámsku verziu. A aký je recept pri hľadaní dokonalého trička? Jeho tajná ingrediencia je kvalitné šitie aj dôsledný výber priadze/bavlny a jej gramáž, teda hmotnosť pleteniny prepočítaná na m². Bavlna spracúvaná merceráciou je jemnejšia a má až o 25% jasnejšie farby pri farbení ako inak upravovaná bavlna. Merceruje sa egyptská, islandská alebo pima bavlna. Ideálna gramáž pre vaše naj tričko je v rozpätí 175-190 g/m². Pod 140g/m² bude tričko tenké a priesvitné, nad 210g/m² hrubé a budete sa v ňom potiť.   

 

 

TALLY WEiJL

Krivák, teda koženkovú/koženú bundu so zipsami a cvokmi, na filmových plátnach predstavil nejeden rebel. Tento typický motorkársky kúsok prešiel časom transformáciou a každý rok ho vidíme v nových kolekciách mnohých značiek. Túto sezónu k môjmu klasickému čiernemu pribudne táto červená kráska. Budem ju nosiť s bielym tričkom modrými jeansami a teniskami, k šatám s bikerboots alebo k mojim plisovaným sukniam. Nech už je tu jar.

 

H&M

Za najtrendovejší comeback túto jar považujem overal. Je to úžasný kúsok. Stačí keď si oblečiete jeden kus a máte väčšinu outfitu vyriešeného. V novej kolekcii H&M som pre vás vybrala tento denimový. Teraz je ešte chladno, stačí ho teda zatepliť napríklad ružovým pulóvrom. Keď bude teplejšie, vyrolujte na ňom rukávy (je to trik ako opticky pôsobiť štíhlejšie) a obujte tenisky.

 

Mango

Plisované sukne v rôznych materiálových prevedeniach preskakujú do trendov zo sezóny na sezónu. Sú to vďačné kúsky, ktoré sa s malými obmenami dajú kreatívne stajlovať do casual outfitov, ale aj do elegantných pracovných variánt. Blúzka alebo roláčik s elegantnými čižmičkami na podpätku, VS tričko s názorom, tenisky a ruksak? Ako by ste ju nosili vy?

 

STYLING&TEXT: Simona Domonkošová

FOTO: Jana Liska

Ďalšie články