Preskočiť na obsah

Moderný Bulvár Pribinova

Pozrite sa, ako bude vyzerať o pár rokov Pribinova ulica zmenená na moderný bulvár. Je to dôležitá ulica pohľadovo smerujúca na Bratislavský hrad, z ktorej vchádzate k nám do nákupného centra aj okolitých budov. Koncepciu premeny ulice realizuje spoločnosť JTRE v úzkej spolupráci s mestom Bratislava, podporuje všetky druhy pohybu a bude priateľská k chodcom.

Až 80 percent automobilovej dopravy sa dostane pod terén, vďaka čomu sa vytvorí plnohodnotný bulvár so širokými chodníkmi a bezpečnou segregovanou cyklotrasou. V návrhu sa počíta s koridorom pre električkovú trať na vetve Košická, ktorá vytvorí chýbajúci električkový okruh. Prispôsobí sa jej aj výškové usporiadanie bulváru umožňujúce prejazd električky pod Mostom Apollo. V budúcnosti pri výstavbe trate už nebude potrebné opäť „rozkopať“ celú ulicu, postačí pod traťou zrealizovať podložie, osadiť koľaje a trakčné vedenie.

Koncept organizácie bulváru navrhla svetoznáma architektka a urbanistka Beth Galí, ktorá sa preslávila premenou rodnej Barcelony pred Olympijskými hrami v roku 1992 a odvtedy sa stala autorkou niekoľkých ikonických námestí, ulíc, promenád a parkov vo viacerých európskych metropolách. V tomto projekte sa venuje aj dizajnu verejných priestorov, všetkým druhom mobility a stvárneniu zelene.

Ďalšie články