Preskočiť na obsah

Koronavírus – Opatrenia a prevencia

V nadväznosti na aktuálne rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR, odporúčania odborníkov, ale najmä kvôli zodpovednosti, ktorú si Eurovea ako prevádzkovateľ nákupného centra uvedomuje, sa v súvislosti s vírusom COVID-19 pristúpilo k nasledovným opatreniam:

 

  • V rámci čistenia spoločných priestorov a plôch už viac ako týždeň využívame špeciálne dezinfekčné prostriedky na báze nanotechnológie, ktorými ošetrujeme dotykové plochy ako madlá, kľučky, privolávače výťahov či dotykové plochy na parkomatoch. Tieto prostriedky sú vysoko účinné a bezpečné pre rodiny s deťmi, alergikov aj ekzematikov.

 

  • Rovnakými prostriedkami sa dezinfikuje a čistí interiérové detské ihrisko, sedačky umiestnené v nákupnom centre, toalety a foodcourtové priestory.

 

  • Všetky vyššie uvedené priestory a plochy sú viackrát v priebehu dňa dezinfikované aj bežnými dezinfekčnými prostriedkami nad rámec bežného čistenia.

 

  • Na toalety a do prebaľovacích miestností v nákupnom centre sme umiestnili nálepky s inštrukciami, ako si správne umývať a dezinfikovať ruky.

 

  • Koncerty súvisiace s 10. narodeninami Eurovea, ako aj iné plánované podujatia, sú presunuté. O nových termínoch vás budeme informovať na našich sociálnych sieťach.

 

  • Všetci nájomcovia, resp. majitelia prevádzok v nákupnom centre boli informovaní o opatreniach, ktoré prijala Eurovea v súvislosti s prevenciou proti šíreniu ochorení spôsobených koronavírusom, a taktiež im boli rozposlané pokyny, ako zabezpečiť bezpečný chod ich prevádzok a ako sa zachovať v prípade, že niekto prejavuje príznaky ochorenia.

 

Žiadame vás, aby ste dôsledne dodržiavali osobnú hygienu a dbali na svoje okolie. Odborníci taktiež odporúčajú na platenie využívať možnosti bezkontaktnej platby kartou či mobilným telefónom. Ak pociťujete príznaky ochorenia v podobe horúčky, kašľa, bolesti hrdla alebo dýchavičnosti, ostaňte doma a kontaktujte svojho obvodného lekára.

 

Viac informácií nájdete na stránke Ministerstva zdravotníctva SR alebo na stránke NCZI alebo na stránke www.uvzsr.sk.

 

 

Ďalšie články