Preskočiť na obsah

PLÁŠŤ PLÁŠŤOV

Tak by sme mohli nazvať prechodný kabát, ktorý sa v malých obmenách objavuje v každej jesennej kolekcii už celé desaťročia. Klasický s dvojradovým zapínaním, v nepremokavej úprave, podšitý či nie, kockovaný aj jednofarebný. Ktorý je ten pravý? Odpoveď je jednoduchá. Každému pristane niečo iné, tak vyberajte.

Koženkový

Grunge koženkový kabát má výhodu, pretože je z nepremokavého materiálu. Hodí sa do kreatívnych zmyselných alebo street-style outfitov. Oblečte ho na teplákovú súpravu pre bežný deň, na párty k saténovým mini s ihličkami, alebo pre vyjadrenie vášho štýlu pridajte ďalší koženkový kúsok v podobe nohavíc či korzetu s mokasínami na hrubej platforme.

Peek & Cloppenburg, Humanic

Klasický

Plášť s dvojradovým zapínaním a opaskom, doplnený výložkami na pleciach či zapínaním na koncoch rukávov, je klasika. Presne tento kúsok v odtieňoch camel až po škoricovú je must have každej z nás, ktorá miluje nadčasovosť. Môžete ho skombinovať takmer ku všetkým outfitom. S kostýmom do práce, šatami na nedeľný obed, rifliam a mikine na prechádzku so psom.   

Weekend Max Mara

Semišový

Počesaný materiál evokuje príjemný pocit mäkkosti, preto je ideálny pre žensky pôsobiace outfity. Ku škoricovému kabátu pridajte nohavice v teplom zelenom odtieni s bielou blúzou do práce, alebo retro zavinovacie či kvetinové šaty s čižmičkami na podpätku. Pre francúzsky look sa pohrajte pri stajlingu s baretkou. Vytvoríte tak neokukaný svieži vzhľad.

ORSAY

 

TEXT&STYLING: Simona Domonkošová

FOTO: Jana Liška

MODEL: Leila Buková / ExitMM

Ďalšie články

JESEŇ V PÁNSKOM ŠTÝLE

Pánske trendy a kolekcie sa nemenia tak turbulentne a rozmanito ako tie dámske. Preto namiesto jesenných trendov máme pre pánov ako inšpiráciu na toto ročné...

Biela noc začína v piatok

Najväčší a najnavštevovanejší festival súčasného umenia na Slovensku, prichádza opäť do Bratislavy. V obľúbenom trojdňovom formáte premení mesto na...