Preskočiť na obsah

Monochromatický štýl

Milujú ho návrhári, módne blogerky, influenceri,  jednoducho všetci, ktorí sledujú trendy a baví ich móda. Ale vyskúšali ste ho už vy? Jednofarebný outfit je praktický, štýlový a hlavne vám predĺži postavu. Poradíme vám, ako ho nosiť. Tak ktorá farba je tá vaša?

 

Výraznejšiu farbu vyvážia doplnky

Nebojte sa  teplých odtieňov oranžovej  na plisovanej sukni a rebrovanom bavlnenom tope. Nebudete pôsobiť ako žiarivý pomaranč. Pridajte nonšalantný klobúk, jelenicové mokasíny na hrubej podrážke a efektnú kabelku. Potom bude váš outfit žiariť nielen farbou, ale aj štýlom. 

Tatuum, Secret Shoes

 

Kombinujte materiály 

Miešanie textúr je výborný nápad, ktorý dotvorí výsledný  efekt vášho outfitu. Pletenina na pulóvri, hladká elastická tkanina na nohaviciach, buklé na kabáte a lakovaná koža na kabelke spoločne skvele fungujú. Bodkou na záver môžu byť „ponožkové“ tenisky.

Peak & Cloppenburg, Humanic

 

Pozor na kontrasty

Či už použijete hráškovo zelenú alebo hlbokú lesnú zelenú vo svojich kúskoch, vždy budete pôsobiť veľmi trendovo. Ale pozor na zbytočné kontrasty, škodia postave. Opticky ju rozdelia na niekoľko kusov a ešte aj skrátia. Outfit si vyskladajte iba v jednom tóne, predĺži vás to a vytvorí harmonický celok.

Mango

 

Použite rôzne odtiene

Celý model ladený do jednej farby neznamená, že odtieň musí byť úplne totožný na všetkých kúskoch oblečenia. Platí však pravidlo - ak chcete nejakú časť tela zvýrazniť, použite svetlejší odtieň a naopak. Pre odpútanie pozornosti siahnite po tmavšom odtieni.

Pinko, Humanic

 

TEXT&STYLING: Simona Domonkošová

FOTO: Jana Liška

MODEL: Petronela Neuschlová / M Management

Ďalšie články

Veľkonočné inšpirácie

Veľká noc je za dverami, žiadny stres! Naozaj je úplne jedno, či máte umyté okná. Podstatné je, aby ste si vytvorili sviatočnú pohodovú atmosféru.

Nákupná pasáž rozkvitla

Eurovea je známa svojou živou zelenou promenádou, ktorá láka na oddych pri Dunaji od skorej jari až do neskorej jesene.