Preskočiť na obsah

Jesenné kroky

Lodičky už upadli do zabudnutia. Na jeseň sa hlásia bootsy, čižmičky, mokasíny s hrubými podrážkami a samozrejme tenisky. Inšpirácie sme hľadali v aktuálnej kolekcii talianskeho butiku Tosca Blu na zníženom prízemí, kde kúpite top trendové kúsky. 

 

Mokasíny

Mokasíny na platforme sú kúskom, ktorý si udržiava status trendu už niekoľko sezón. Ak ich ešte nemáte, treba to napraviť. Výber je široký  - či už zvolíte zvierací motív, zdobenie reťazou, brošňou, alebo iba efektné prešívanie. Je to ideálny kúsok, ktorý sa bude hodiť ku všetkému. Zlaďte opasok s kabelkou a topánkami v jednouchom outfite a efekt bude dokonalý.

 

Bootsy

Šnurovacie alebo s elastickým lemom pre ľahšie obúvanie. Na hrubej podrážke, aby nám od zeme nebola zima. Ideálne v čiernej alebo super trendy béžovej farbe a doplniť ruksakom alebo neformálnou kabelkou. Ak sa vám páčia zdobenia, vyberte si  tie s prackou, retiazkou alebo ozdobným štepovaním. Hodia sa k sukni, šatám aj krátkym nohaviciam. Kabelku zvoľte hravú, aby ste nepôsobili veľmi mužsky.

 

Tenisky

Biele, ale jednoznačne nie obyčajné. Potrebujete zdobené, ktoré narobia veľkú parádu. Také, aby sa hodili k šatám aj obyčajným jeansom a saku. Zdobené ich môžete nosiť tiež do práce ku kostýmu. Kombinácie lesklých a matných materiálov, ozdobné prvky, kamienky, štrasy a mašle sú výrazným a žiadaným efektom na zvýraznenie tenisiek a povýšenie ich levelu obúvania na viac príležitostí. Pekná kabelka k nim určite patrí.

 

Čižmičky

Semišové v bordovej, temnej zelenej či prírodnej zemitej farbe sú oveľa použiteľnejšie ako čierne, keďže jesenné kolekcie obsahujú práve toto spektrum farieb. Stále sú in klasické lady-like na podpätku,  ale v zmodernizovanej podobe sa reinkarnovali aj ABBácke čižmičky s hranatou či guľatou špičkou na hrubých platformách. Kabelku skombinujte v hladkej koži, aby bol efekt kontrastov materiálu viditeľný.

TEXT&STYLING: Simona Domonkošová

FOTO: Jana Liška

LOCATION: Tosca Blu

Ďalšie články

Biela noc

Eurovea je aj tento rok súčasťou najväčšieho a najnavštevovanejšie festivalu súčasného umenia na Slovensku.