Preskočiť na obsah

Škola mixovania

Bodky, pruhy, kocka, zvieracia potlač, kvety, abstraktné aj geometrické vzory. Máme ich na výber naozaj veľa. Čím je potlač na konkrétnom kúsku väčšia, tým viac má tendenciu rozširovať. To je ľahká matematika. Ale ako ich vzájomne kombinovať tak, aby do outfitu dokonale zapadli? My vám poradíme a ukážeme ako na to.

 

Folklórny motív

Je jasne definujúci prvok na vašom oblečení. Ak máte rada práve potlač vychádzajúcu z histórie niektorej z krajín, viete si pri kombinovaní užiť veľa zábavy. Pridať pruhy by bolo najjednoduchšie, ale ak chceme dať dôraz na to, že sme pokročilé mix makerky, doplníme srdcia alebo rovnaký motív, len v inej farebnosti.

Sugarbird, GANT

 

Geometrické vzory

Bodka je naozaj romantický motív, ak v nej však nechcete pôsobiť infantilne, skombinujte ju s kvetmi, pruhmi alebo naj trendom tejto jesene – signature vzorom. Vzor môžete opakovať aj na doplnkoch, alebo vytvoriť pútavý kontrast pridaním výrazného prvku v podobe kabelky či topánok.

Pinko

 

Autorská potlač

Je sama osebe skvostom na každom kúsku. Práve preto ju už nedopĺňajte iným výrazným vzorom. „Očkatý“ jeansový komplet od Vivienne stačí doplniť krásne štruktúrovanou pleteninou od Missoniho, čím bude váš look skoro dokonalý. K úplnej dokonalosti sa pýta už iba kabelka s ďalším vzorom, topánky a jednoduchá vizáž. 

Alizé Fashion House

 

Zvieracia potlač

Výraznou  kombináciou sa zdá spojenie zvieracej potlače a kocky.  Áno, toto je veľmi zaujímavý mix, ktorý vieme stlmiť tým, že použijeme tlmené odtiene v jednotlivých vzoroch. Zemitý nádych tónov použitých v jednotlivých kúskoch pôsobí v outfite harmonizujúco. Pri takejto variácii sa ani začiatočníčka nemusí obávať, že bude až príliš pútať pozornosť.

Peek & Cloppenburg

 

TEXT&STYLING: Simona Domonkošová

FOTO: Jana Liška

SHOES: HUMANIC

MODEL: Daniela K/ExitMM

Ďalšie články