Preskočiť na obsah

by Tailor Made

Pre dokonalého gentlemana je dôležitých päť doplnkov, v tomto blogu, ktorý je venovaný pánom sa o nich dozviete viac.

Detaily sú dôležité, preto by sme výberu doplnkov mali venovať minimálne takú pozornosť, akú pripisujeme oblečeniu. Podľa Andreasa Kreutza z predajne pánskej módy TAILOR MADE, ktorá má od novembra exkluzívne zastúpenie len v Eurovea, práve doplnky dokážu pozdvihnúť celý outfit na vyššiu úroveň a urobiť z každého muža dokonalého gentlemana.

 

1. Kožená taška a peňaženka

Kvalitná taška je jedným z najvýraznejších doplnkov, ktorým dokážu zaujať nielen dámy, ale aj páni. Notebooky sa síce dajú nosiť aj v textilných taškách, no tá má od štýlu gentlemana ďaleko. Pánom preto radím, aby zvolili radšej pravú kožu vo farbe, ktorá sa im hodí k oblečeniu. Vyššia kvalita tašky zdôrazní ich osobnosť a budú sa z nej tešiť niekoľko rokov. Podobne ako pri taške, by ste si mali dať záležať aj pri výbere peňaženky. Tá by mala byť kožená a praktická – do tej ideálnej sa zmestia bankovky aj plastové karty, no zároveň nebude príliš hrubá, aby nedeformovala vrecká.

 

2. Dáždnik

Správny gentleman má vždy pripravený dáždnik, ktorý ochráni jeho oblečenie pred prípadným dažďom. Optimálne taký veľký, aby sa pod ním skryla aj jeho partnerka.  Aj v tomto prípade by ste mali zabudnúť na maxi dáždniky s reklamnými logami a investovať do hodnotnejšieho kúsku. Ponuka na trhu je bohatá, môžete si vybrať elegantný, extravagantný či vzorovaný.

 

3. Kravata a vreckovka

Krásne farby a zaujímavé vzory dokážu z viazanky urobiť mimoriadne príťažlivý doplnok inak konzervatívneho obleku. Pre muža je kravata jeden z doplnkov, pri ktorom môže naplno prejaviť kreativitu. Z materiálov je pritom stále IN hodváb, no k hrubším sakám a kabátom sa skvelo hodia i vlnené viazanky v zemitých farbách. Zabúdať by ste nemali ani na vreckovky do náprsného vrecka. Tie by nemali byť s kravatou identické, iba s ňou harmonicky ladiť.

 

4. Manžetové gombíky

Manžetové gombíky sú jedným z mála šperkov, ktoré si gentleman môže dovoliť mať na sebe aj keď potrebuje pôsobiť konzervatívne. Nenosia sa iba na slávnostné príležitosti, ale môžete si ich dať bežne na každý deň do práce. Na trhu opäť nájdete nespočetné množstvo druhov od jednoduchých po špeciality ako hodinkové strojčeky, zlaté nugety či drahokamy.

5. Telové tričko pod košeľu

Veľa mužov ešte stále nosí pod košeľu biele tielko či tričko. Obe varianty sú pod svetlou košeľou vidieť, čo je jednoznačne nežiadúce. Riešenie tejto situácie je v neviditeľnom tričku, ktoré je telovej farby a preto splynie s farbou pokožky a nevytvára pod košeľou neželané kontrasty.

TEXT & FOTO: TAILOR MADE

Ďalšie články