Preskočiť na obsah

Tipy a triky na udržanie letné opálenia čo najdlhšie

Jeseň sa už pomaly ale isto rozbieha a ako sa sfarbujú listy do svojich typických jesenných odtieňov, naše opálenie a pokožka naopak blednú. Je vám ľúto za letným opálením, ktoré sa pomaly vytráca? Máme pre vás niekoľko tipov a trikov, ako si ho dokážete predĺžiť a udržať čo najdlhšie.

Otužovanie

Sprchovanie sa v horúcej vode alebo dlhý horúci kúpeľ vašu pokožku vysušujú. Práve dehydrovaná a vysušená pokožka opálenie stráca oveľa skôr. Vášmu bronzovému odtieňu tak oveľa viac prospeje, ak horúcu sprchu vymeníte za vlažnú, prípadne to na záver sprchy skúsite so studenou vodou. Otužovanie vám pomôže vášmu opáleniu a navyše vám prospeje aj po zdravotnej stránke.

Hydratácia zvonku aj zvnútra

Ako sme už spomínali, dehydrovaná a vysušená pokožka stráca opálenie oveľa skôr ako tá, ktorá je pravidelne hydratovaná. Ak si naozaj chcete udržať letné opálenie čo najdlhšie, práve hydratácia je základ. Pokožku by ste mali hydratovať vhodnými krémami počas opaľovania, ale aj po ňom. Špeciálne krémy na opaľovanie sa v soláriu, ktoré vašu pokožku hydratujú a chránia, nájdete aj u nás v Solarku priamo na recepcii.

Aby vaše letné opálenie vydržalo čo najdlhšie, je potrebné telo dôkladne hydratovať. A to ako zvonku, tak aj zvnútra.

Najlepšie je natierať si pokožku ráno aj večer. Ideálne je pri tom použiť krémy s čo najnižším obsahom vody. Najlepšie spravíte, ak si budete telo natierať rôznymi rastlinnými krémami či olejmi, ktoré vašu pokožku skvele hydratujú aj vyživujú. Netreba však zabúdať ani na vnútornú hydratáciu, teda na dôsledné dodržiavanie pitného režimu. Denne by ste mali vypiť dva až tri litre tekutín. Najlepšie vás hydratuje obyčajná čistá voda, minerálne vody, prípadne rôzne bylinkové čaje. Hoci sa o pitnom režime hovorí predovšetkým v lete, netreba na neho zabúdať ani v chladnejších mesiacoch.

Pridajte do stravy betakarotén

Práve betakarotén vám môže pomôcť udržať si vzhľad opálenej pokožky dlhšie. Je preto mimoriadne vhodné, ak ho pridáte do stravy. Nezabúdajte pridať do svojho jedálnička potraviny, ako sú paprika, sladké zemiaky, paradajky, mrkva, marhule či mango. Všetky obsahujú spomínaný betakarotén, ktorý prospeje aj vášmu opáleniu.

Bezpečné opaľovanie v soláriu 

Ďalšou z možností, ako zaručene neprídete o prácne nadobudnuté opálenie, je aj dodatočné opaľovanie sa v soláriu. V našom Solarku, ktoré je najmodernejším soláriom na Slovensku, vám ponúkame bezpečné opaľovanie nielen v tradičných turbo soláriách, ale aj v hybridných soláriách, v ktorom sa vaša pokožka nielen opáli, ale podstúpi aj zdraviu prospešnú terapiu kolagénom. Hybridné soláriá vašu pokožku opaľujú, ale zároveň aj hydratujú a dokázateľne stimulujú aj produkciu kolagénu. Stačí si to prísť vyskúšať na vlastnej koži. Ak ste v našom Solarku ešte nikdy neboli, určite si prečítajte aj náš článok, ktorý vás dôkladne pripraví na prvú návštevu solária.

V našom Solarku nájdete tradičné turbo soláriá, ale aj hybridné soláriá, ktoré vás nielen opaľujú, no pokožke poskytujú aj zdraviu prospešnú terapiu kolagénom.

V Solarku vás čakáme každý pracovný deň od 9:00 do 21:00. Príďte si predĺžiť vaše letné opálenie a nesmúťte, že leto sa skončilo. Slnečné lúče nájdete v našom Solarku aj na jeseň či v zime.

Ďalšie články

DO ŠKOLY SA VRÁŤTE ŠTÝLOVO

Chystáte sa späť do školy a chcete urobiť dojem? Vyberte si z našej kolekcie top outfitov, ktoré vás zaručene odlíšia. Nezabudnite, nový ruksak je must-have...

RIFĽOVÉ BERMUDY

Rifľové šortky sa tento rok predĺžili a nosia sa v dĺžke okolo kolien. Sú nielen všestranné a pohodlné, ale aj ideálne na každodenné nosenie počas celého...

PRECHODNÉ PÁNSKE BUNDY

Prechodné bundy sú nevyhnutným doplnkom každého pánskeho šatníka počas jesenných mesiacov, keď sa počasie neustále mení. Poskytujú optimálnu ochranu pred...