Preskočiť na obsah

Po rekonštrukcii sa Sajado nesie v znamení industriálnej Ázie

Reštaurácia Sajado je s Eurovea prepojená od jej počiatkov. Po desiatich rokoch prevádzky sa jej majitelia rozhodli pre rozsiahlu rekonštrukciu priestorov. Tá do nej priniesla nový nádych v duchu industrializmu a Ázie. Okrem vynoveného interiéru a terasy si môžete pochutiť aj na upravenom menu, ktoré priamo pred vašimi očami pripravia skúsení čínski kuchári.

Za rekonštrukciou stoja majitelia

Rekonštrukcia bola náročná, veď reštaurácia pozostáva z interiérovej časti, presklenej terasy a exteriérovej terasy s vonkajším sedením rovno pri Dunaji. Aj preto trvala tri mesiace. „S manželom sme od začiatku mali víziu, ako by mali vynovené priestory vyzerať. Naše predstavy nám pomohli zhmotniť šikovní architekti, vďaka ktorým v reštaurácii vznikol otvorený strop, ktorý celý priestor opticky zväčšil,“ hovorí Yiyu Zhou , spolumajiteľka a spoluzakladateľka siete Sajado. Dominantou interiéru je okrem spomínaného stropu i kombinácia dreva a matných materiálov so štýlovými zlatými doplnkami. „Okrem reštaurácie bola zrekonštruovaná aj kuchyňa spolu s vybavením, a presklená terasa. Tá je na rozdiel od interiéru ladená v svetlejších tónoch v súhre s červenou farbou," dodáva.

Noví kuchári, upravené menu

Samotnú renováciu priestorov sprevádzal aj príchod nových čínskych kuchárov. „Upravili sme aj menu na našich bufetových stoloch, ktoré hosťom ponúkame vo forme All you can eat.“ Refresh okrem denného bufetu, ktorý môžete konzumovať v pracovných dňoch do 15.00 hodiny, má za sebou aj večerný bufet: „Od 17.00 u nás funguje gril, na ktorom hosťom naši kuchári pripravia rybu, sushi či zeleninu z bufetu priamo pred ich očami, prezrádza novinky majiteľka.“ Bufet bol obohatený aj o sladké špeciality, sladkosti a originálnu čokoládovú fontánu.

Široké spektrum jedál v duchu Ázie

Ponuka jedál v Sajado je naozaj široká. Jej tvorcovia sa chcú naplno prispôsobiť chutiam svojich dlhoročných priaznivcov, ale zaujať aj nových návštevníkov. V reštaurácii okrem tradičného sushi či rýb nájdete jedlá z hydiny, bravčového či hovädzieho mäsa pripravené v duchu ázijskej kuchyne. „Mimoriadne obľúbené sú naše tataráky, netradičné dezerty ako vyprážaná zmrzlina, a samozrejme zaujímavý výber čajov, ktoré dovážame priamo z Číny. V spojení s nezameniteľným výhľadom na Dunaj je Sajado aj po desiatich rokoch vyhľadávaným miestom v Bratislave,“ hovorí Yiyu Zhou . Návštevníci reštaurácie sa v blízkej budúcnosti môžu tešiť tiež na oživenú ponuku nápojov, v rámci ktorej okrem tradičných limonád a kokteilov nájdu i klasické ázijské drinky.

Príbeh SAJADO

Význam slova SAJADO symbolizuje Budhu jedla, zdravia a úspechu. Jeho sochu nájdete aj pri vstupe do reštaurácie SAJADO Eurovea, jednej zo štyroch reštaurácií SAJADO v Bratislave, ktorú ako prvú otvorila Yiyu Zhou s manželom už v roku 2010. Tí sa síce krátku dobu venovali i textilnému priemyslu, no ich korene siahali do oblasti gastronómie, a preto sa rozhodli v tomto trende pokračovať. Za desať rokov sa im podarilo na promenáde pri Dunaji vytvoriť kultovú gastronomickú destináciu, ktorá si vybudovala stálu klientelu a zmesou originálnych chutí stále láka nových zákazníkov. Okrem reštaurácie nájdete v Eurovea aj prevádzku rýchleho stravovania SUMI by SAJADO EUROVEA na prvom poschodí. Manželia vo Viedni prevádzkujú čajovňu ponúkajúcu široké spektrum čajov z Ázie – TEA PLUS VIENNA.

 

Viac informácií o reštaurácii SAJADO nájdete TU.

Ďalšie články