Preskočiť na obsah

Nakupujte zodpovedne, bezpečne a s radosťou!

Okrem prechádzok na promenáde a letných drinkov na terasách si od stredy 20. mája 2020 môžete v Eurovea užiť aj nakupovanie v módnych butikoch a ďalších obchodoch. Maloobchodné prevádzky sú opäť otvorené. Vraciame sa k pravidelným otváracím hodinám a sme vám k dispozícii každý deň vrátane nedele od 7:00 do 22:00 hod.

Po vypuknutí pandémie pre vás bola Eurovea k dispozícii v obmedzenom režime. Otvorené boli iba potraviny, lekáreň, trafiky, drogérie, banky, mobilní operátori a niekoľko ďalších prevádzok. Všetci sme sa potešili, keď Vláda SR umožnila otvoriť terasy reštaurácií a my sme si mohli aspoň čiastočne vychutnať jar pri Dunaji. Prešli sme dlhým procesom, počas ktorého bola pre nás prioritou vaša bezpečnosť. Tá pre nás ostáva stále na prvom mieste aj teraz, keď obnovujeme plnú prevádzku. Ďakujeme vám, že sa správate zodpovedne a veríme, že si návštevu v Eurovea vychutnáte naplno.

Aby ste sa u nás cítili bezpečne, zaviedli sme pre Vás ďalšie preventívne a bezpečnostné opatrenia:

 

  1. Zriadili sme krízový tím, ktorý riadi a dozerá na bezpečné a plynulé prevádzkovanie obchodného centra.
  2. Naši zamestnanci boli preškolení tak, aby dokázali rozpoznať príznaky ochorenia COVID-19 a v prípade potreby vedeli pomôcť.
  3. Všetci zamestnanci a dodávatelia sú vybavení potrebnými ochrannými pomôckami ako rúška či rukavice, a boli oboznámení s preventívnymi opatreniami tak, aby prispeli k bezpečnosti návštevníkov.
  4. Využívame špeciálne dezinfekčné prostriedky na báze nanotechnológie, ktorými  aj naďalej v pravidelných intervaloch ošetrujeme dotykové plochy. Tieto prostriedky sú vysoko účinné a bezpečné pre rodiny s deťmi, alergikov aj ekzematikov.
  5. Toalety a sociálne zariadenia sú dezinfikované každých 60 minút. Na osušenie rúk po umytí sú k dispozícii papierové utierky.
  6. Exteriérové detské ihrisko sa pravidelne dezinfikuje, upravuje sa aj pieskovisko. Interiérové detské ihriská a atrakcie ostávajú mimo prevádzky do odvolania.
  7. V interiéri sú na rôznych miestach, napríklad pri vstupoch do centra a tiež vo foodcourte, rozmiestnené dezinfekčné prostriedky, ktoré pravidelne dopĺňame. Využiť ich môže každý návštevník Eurovea.
  8. Vo foodcourte sú stoly a stoličky rozmiestnené v zmysle aktuálneho opatrenia UVZ SR tak, aby bola konzumácia jedál a nápojov hygienická a bezpečná.
  9. Na informačnom pulte pri hlavnom vstupe sú opäť prítomní informátori. Zaviedli sme viacero opatrení, aby bola interakcia s návštevníkmi bezpečná a pohodlná.

Pre zachovanie bezpečnosti vás prosíme, aby ste aj naďalej dodržiavali nasledovné opatrenia:

 

Vstup iba s rúškom

Nosenie rúška v interiéri je naďalej povinné. Výnimkou je jedine konzumácia jedla či nápojov vo foodcourte, reštauráciách a kaviarňach. Na promenáde rúško nosiť nemusíte, ak ste vzdialení minimálne 2 metre od osôb, s ktorými nežijete v spoločnej domácnosti. Toto pravidlo takisto neplatí pri konzumácii jedla a nápojov.

 

Ak sa cítite chorí, ostaňte doma

Ak pociťujete príznaky ochorenia v podobe horúčky, kašľa, bolesti hrdla alebo dýchavičnosti, ostaňte doma a kontaktujte svojho obvodného lekára.

 

Dôsledne dodržujte osobnú hygienu

Na toaletách nájdete inštrukcie, ako si správne umývať ruky. Buďte dôslední pri osobnej hygiene a pravidelne si umývajte a dezinfikujte ruky.

 

Uprednostnite bezkontaktné platby

Ak môžete, všetky platobné transakcie realizujte bezkontaktne. Minimalizujete tak riziko nákazy, neprídete do kontaktu s mincami či bankovkami a urýchlite celý proces nákupu.

 

Dodržujte rozostupy

K bankomatom, infopultu a parkomatom sme na podlahu umiestnili nálepky, ktoré vám pomôžu odhadnúť dĺžku predpísaných rozostupov medzi čakajúcimi osobami. Dodržujte ich aj vo foodcourte a obchodoch.

 

Na detskom ihrisku obmedzte kontakt detí

Exteriérové detské ihriská na promenáde sú opäť otvorené. Žiadame vás, aby ste na nich dodržiavali preventívne opatrenia. Deti by mali byť od seba vzdialené aspoň 2 metre a rodičia by mali zabezpečiť, aby navzájom prišli do minimálneho fyzického kontaktu. Prehľad všetkých opatrení nájdete tu.

 

Foodcourt ako reštaurácia

Z dôvodu nariadení vlády SR boli vo foodcourte zredukované kapacity na sedenie. Rešpektujte toto nariadenie, nepremiestňujte stoly a pri konzumácii buďte dostatočne vzdialení od iných osôb. Využite aj dezinfekciu, ktorá je umiestnená  v tejto časti centra.

 

Buďte trpezliví

V módnych butikoch a ďalších prevádzkach naďalej platia obmedzenia počtu osôb. Preto môžu pred niektorými prevádzkami vznikať rady. Prosíme vás, aby ste boli trpezliví a tieto reštrikcie rešpektovali so zachovaním minimálne 2 metrových rozostupov medzi jednotlivými osobami v rade.

 

Na promenáde sa správajte zodpovedne

Ak sa rozhodnete navštíviť našu promenádu, dodržujte povinné rozostupy a v prípade potreby noste rúško. Buďme k sebe ohľaduplní. Naďalej platí zákaz vjazdu na promenádu pre bicykle, motorky, kolobežky, segwaye, skateboardy a ďalšie zariadenia určené na pohyb osôb, s výnimkou zdravotníckych pomôcok.

 

Sledujte situáciu

Pre aktuálne a spoľahlivé informácie súvisiace s koronavírusom a ďalšími opatreniami sledujte stránky www.health.gov.sk, www.nczisk.skwww.uvzsr.sk.

 

Ďakujeme, že dodržiavate bezpečnostné opatrenia a návštevu Eurovea si užívate ohľaduplne a zodpovedne. Tešíme sa, že u nás opäť trávite svoj čas. Spolu to zvládneme!                                    

#euroveazodpovedne

 

 

Ďalšie články