Preskočiť na obsah

Kristin Lash a Jakob Grey predstavia debutový album na námestí pri Eurovea

Hovoria o nej, že má hlas, ktorý si hneď zapamätáte, štýl, ktorý si ľahko zamilujete a charizmu, ktorú len tak neprehliadnete. Reč je o slovenskej speváčke Kristíne Mihaľovej, ktorá tvorí duo s gitaristom Jakubom Šedivým. Presvedčiť sa o tom môžete na koncerte vo štvrtok 20. 8. na námestí pri Eurovea v rámci letného festivalu Viva Musica!, ktorého sme hrdým partnerom.

Praha ich spojila

Mladá dvojica Kristin Lash & Jakob Grey sú objavom tejto sezóny. Možno pre viacerých sú neznámi, ale je to tým, že dlhé roky pôsobili v Prahe. Obaja tu totiž študovali na konzervatóriu. Kristína pochádza z muzikantskej rodiny a s hudbou rástla od malička. Pre jazzové štúdium sa v rozhodla v 17. rokoch, ale už od malička cítila, že nechce robiť nič druhé. Jakuba zase k hudbe priviedol jeho otec a v Prahe študoval hru na klasickú gitaru.

Ich pôsobenie na Slovensku odštartovala výhra v súťaži Nové tváre slovenského jazzu. Začiatkom júla vydali svoj debutový album „Sleepin' With The Lights On“, v ktorom si môžete vypočuť piesne na svetovej úrovni.

Odprezentujú svoju tvorbu

„Poslucháči nás viac-menej registrujú ako jazzových hudobníkov, ktorí na Slovensku predskakovali jazzovým legendám ako Dianne Reeves, či Stanley Clarke, no náš debutový album má viac soul-popový charakter. Práve tieto skladby odprezentujeme na tomto koncerte v špeciálnom obsadení muzikantov a aranžiach so sláčikovými nástrojmi, vokalistami a perkusiami. Bude to vôbec prvýkrát, čo budeme prezentovať našu autorskú tvorbu v tak rozšírenom zložení,“ hovoria obaja.

Koncert Kristin Lash & Jakob Grey - Viva Musica! bude vo štvrtok 20. 8. o 20:00 hod. Spolu s hudobným duom vystúpia aj vokalistka Barbora Mochowa, vokalista a gitarista Milan André, huslisti a violisti Alexey Aslamas a Vladan Malinjak, violončelista Šimon Marek, kontrabasista a basgitarista Juraj Griglák a perkusionista Peter Hrnčirík. Vstup na koncert je zdarma.

„V prvom rade dúfame, že nám augustové počasie dovolí vystúpiť na námestí pri Eurovea. Predchádzajúce ročníky festivalu Viva Musica! vyzerali naozaj prvotriedne a veľmi moderne, takže sa veľmi tešíme a je nám veľkou cťou, že budeme jeho súčasťou,“ dodávajú na záver.

 

 

 

 

Ďalšie články