Preskočiť na obsah

Najlepšie raňajky na Dunaji sú v Sheratone

Hovorí sa, že raňajky sú základom dňa. Vedeli ste však, že tie najlepšie raňajky na Dunaji nájdete v hoteli Sheraton Bratislava? Pripravuje ich šéfkuchár Tomáš Opletal spolu so svojím tímom. Pochádza z Čiech, no už od roku 2006 pôsobí na Slovensku a presne vie, čo ľudia raňajkujú najradšej.

 

 

Vychýrené vajíčka Benedikt s domácimi mafinmi

 

„Najlepšie ohlasy od domácich aj zahraničných hostí sú na vajíčka Benedikt. Máme dokonca veľa miestnych hostí, teda neubytovaných v hoteli, ktorí sem chodia raňajkovať iba kvôli našim vajíčkam Benedikt. Stalo sa nám už aj to, že sme ich pripravovali až v obedných hodinách, pretože hostia nestihli prísť skôr a nikam inam sa jednoducho nechceli ísť najesť. Vajíčka Benedikt podávame presne tak, ako sa majú a pečieme si vlastné domáce anglické mafiny - v tom je zrejme hotel Sheraton jediný na Slovensku,“ hovorí Tomáš o raňajkovej špecialite. Na raňajky do Sheratonu môže prísť ktokoľvek. Nielenže vás dokonale zasýtia, ale môžete si ich dať aj ako skorší obed. Podávajú sa počas pracovného týždňa od 6:30 do 11:00 hod. a počas víkendov od 7:00 do 11:00 hod.

 

 

Moderná kuchyňa s domácimi prvkami

 

V hotelovej reštaurácii Tomáš využíva cenné skúsenosti zo zahraničia, najmä zo Švédska, a to nielen pri príprave tých najlepších raňajok na Dunaji. Na severe Európy sa naučil veľa o škandinávskej kuchyni a dodnes má odtiaľ zapísané rôzne recepty. Fascinovala ho tam hlavne dokonalá príprava jedál a profesionalita: „V hotelovej reštaurácii sa stále snažíme prispôsobiť požiadavkám našich hostí. Naša kuchyňa je moderná, ale nájdete tu aj recepty od mojej mamy či starej mamy. Už dlhé roky využívame lokálne suroviny od kvalitných dodávateľov. Každé ráno robíme čerstvé wafle, lievance aj croissanty. K tomu vám spravíme dobrú kávičku a váš úspešný deň sa môže začať,“ dodáva s úsmevom Tomáš.

 

Pre šéfkuchára sa prípravou raňajok deň ani zďaleka nekončí. Po práci sa síce najčastejšie Tomáš ponáhľa za svojou rodinou, no často využije aj výhody práce v Eurovea. Okrem bežných nákupov si tu rád so svojimi kamarátmi či kolegami posedí pri dobrom pive. Práve Eurovea je miestom, kde radi trávia čas a cítia sa príjemne.

 

 

Hotel v srdci Bratislavy

 

Sheraton Bratislava je súčasťou komplexu EUROVEA a je vynikajúcou voľbou pre tých, čo prišli za kultúrou, biznisom alebo spoznávať Bratislavu. Má ideálnu polohu v srdci Bratislavy, nachádza sa len 10 minút od historického centra mesta a ponúka služby na 5-hviezdičkovej úrovni. Ubytovať sa môžete v jednej z 209 izieb, ktoré sú veľmi pohodlné, štýlovo a vkusne zariadené. Všetky izby sú vybavené posteľami Sheraton Signature Sleep Experience, ktoré vám zaručia, že v hoteli sa vyspíte ešte lepšie ako doma.

 

V hoteli sa nachádza aj prezidentský apartmán, ktorý využívajú na ubytovanie nielen štátnici, ale aj významné osobnosti z oblasti šoubiznisu. Jeho pohodlie si mohli vyskúšať napríklad herci Kevin Kostner či Hugh Laurie. Ubytovaní hostia si môžu užiť tiež vstup do mestského spa ZION SPA PREMIUM. Kde si okrem bazéna, sauny a fitcentra môžu vybrať manikúru, pedikúru a tiež pleťové ošetrenia alebo relaxačné procedúry. Na svoje si tak prídu nielen gurmáni, ale tí, aj ktorí hľadajú dokonalé miesto pre oddych.

 

Foto: Sheraton

 

 
 

 

Ďalšie články