Preskočiť na obsah

KOLEKCIA UNISEX TENISIEK S MENŠOU EVIROMENTÁLNOU STOPOU

Spoločnosť H&M oznámila spoluprácu na novej kolekcii s Good News, britskou značkou obuvi známou svojimi hravými retro teniskami a záväzkom k udržateľnosti. Toto je prvá spolupráca H&M s obuvou, ktorá obsahuje inovatívne materiály ako Bananatex® - vlákno z banánových rastlín a Vegea ™ - vegánska koža z hrozna. Unisex kolekcia bude k dispozícii na hm.com od 1. apríla.

Good News je značka obuvi, ktorú založili Nia Jones a Ben Tattersall v Londýne v roku 2016. Pri svojich predchádzajúcich povolaniach v módnom priemysle obaja videli z prvej ruky množstvo odpadu, ktorý môže obuvnícky priemysel vyprodukovať. Odpoveďou na tieto problémy bola značka Good News. Cieľom je „priniesť svetu trochu dobrých správ“; vytvoriť zmenu, ale urobiť to s úsmevom na tvári. Duo sa nikdy neobzeralo späť a neustále objavovalo nové inovatívne materiály pre svoje topánky.

Good News a H&M teraz spájajú svoje sily pri vydaní unisexovej kolekcie tenisiek s menšou ekologickou stopou. Kolekcia obsahuje sedem dizajnov tenisiek a jeden dizajn šľapiek v žiarivej farebnej palete inšpirovanej sedemdesiatymi rokmi - každý s vlastnými udržateľnými prvkami, ako sú podrážky z recyklovanej gumy, využitá recyklovaná bavlna, zvršky z materiálov Vegea ™ a Bananatex®. K dispozícii je tiež detská kolekcia s tromi štýlmi tenisiek. Kolekcia Good News x H&M prehodnocuje dizajn a výrobu tenisiek a podporuje cieľ oboch spoločností, stať sa cirkulárnymi vo všetkých ich procesoch.

„Spolupráca s Good News nám dodala veľmi dobrú energiu a pozitivitu. Ich tvorivosť a snaha o zmenu inšpirovala náš tím. Spojili sme sily, aby sme sa spoločne zlepšili. Kolekcia predstavuje jasný a farebný kontrast k šedému a neistému svetu. Milujem farby a inovatívne materiály, “ hovorí David Söderlund, dizajnér v H&M.

„Sme veľmi hrdí na to, že spolupracujeme s H&M, a môžeme zatlačiť tak na jedného z gigantov, aby sa pozrel na všetky komponenty topánok. Bolo pre nás dôležité, aby bola kolekcia čo najudržateľnejšia a zároveň vyzerala zábavne a cool, “ hovorí Nia Jones, spoluzakladateľka spoločnosti Good News.

"Dúfame, že môžeme inšpirovať k činom a zmenám aj ďalšie značky." Všetci musíme spolupracovať, aby sme pomohli dosiahnuť pozitívnu zmenu. Svet potrebuje práve teraz jednotu, nie súperiť proti sebe, “ hovorí Ben Tattersall, spoluzakladateľ spoločnosti Good News.

Unisex kolekcia a tiež detská kolekcia tenisiek Good News x H&M bude k dispozícii na hm.com od 1. apríla.

Ďalšie články