Preskočiť na obsah

Páni, uľahčite si holenie s fytokozmetickými prípravkami L'Erbolario

Aj vy ste si určite všimli, že v poslednej dobe zarastená brada "vyskakuje" na tvárach mladučkých, mladých aj tých už menej mladých? Zdá sa, že tento trend sa páči každému! Isté je, že pestovať si bradu je niekedy ako za trest! Týždne trpezlivosti, láskyplnej starostlivosti a... svrbenia, tak otravného svrbenia, že sa mnohí muži rozhodnú vzdať sa svojho zámeru. Sú teda takí, ktorí sa holia každý deň, alebo takmer každý deň, tí, ktorí majú radšej mierne upravenú bradu a holia sa len občas a len na určitých častiach tváre, a napokon tí, ktorí sa rozhodnú pre "kompletnú" bradu. L'Erbolario pre vás pripravilo niekoľko užitočných tipov, ako dosiahnuť najlepší výsledok holenia. Samozrejme si treba vždy vybrať tie správne produkty!

 

Kedy sa holiť?

Najlepší čas na holenie je ráno, keď je pokožka uvoľnenejšia a lepšie pripravená na ošetrenie. Skúste použiť paru z veľmi horúcej sprchy alebo handričku navlhčenú teplou vodou. Teplo pomôže otvoriť póry a pripraviť pokožku na holenie.

 

Pred holením nezabudnite pleť očistiť!

Večer pred holením je dôležité vykonať dôkladné čistenie tváre. Aby ste pokožku lepšie pripravili na holenie, použite účinné produkty na čistenie pleti a odstránenie kožného mazu, toxínov a nečistôt. Proces zopakujte ráno, opláchnite pleť teplou vodou, ktorá pomáha rozširovať póry. Pred holením naneste na pokožku vhodný olej, aby ste vytvorili bariérový efekt a znížili riziko podráždenia.

Obrad holenia

Namydlete si tvár penou, gélom alebo krémom na holenie a nechajte chvíľu pôsobiť, aby sa chĺpky zjemnili. Holte sa od bokombrady a postupujte podľa smeru chĺpkov, aby ste nevytvorili folikulitídu, teda zápal vlasových vačkov a predišli tak opätovnému zarastaniu chĺpkov pod kožou. Urobte prípadný druhý ťah žiletkou v opačnom smere (proti rastu chlpov). Opláchnite studenou vodou, aby ste pomohli uzavrieť póry, zmiernili podráždenie a znížili riziko zápalu.

Foto: Povzbudzujúca pena na holenie pre ľahké a rýchle holenie s čiernou borievkou, sezamom a s čiernou rascou.

Foto: Mydlo bez vysúšajúcich mydelných zložiek na tvár a telo s výťažkami z bieleho tymiánu a vavrína.

 

Po holení hydratujte!

Pokožka je po holení namáhaná stretnutím so žiletkou a potrebuje osvieženie a upokojenie. Osušte ju nie šúchaním, ale ľahkých prikladaním uteráka, aby ste predišli zbytočnému začervenaniu. Nakoniec aplikujte prípravok po holení, vo forme balzamu na citlivú pleť prípadne vody po holení. Aby pleť získala sviežosť, hydratáciu a pevnosť a znížila sa pravdepodobnosť začervenania, môžete použiť aj hydratačný pleťový krém.

Foto: Osviežujúca voda po holení s tónmi ebenového dreva a cenným olejom z čiernej rasce.

 

Viac o prírodnej talianskej kozmetike L'Erbolario si prečítate TU.

Ďalšie články

Výrazne napredujeme

Žiadnému pozornému oku určite neušlo, že stavba rozšírenia nákupného centra nabrala zreteľné vonkajšie kontúry.

V hlavnej úlohe ponožky

Malý doplnok, ktorý dokáže zmeniť celý outfit. Áno, hovoríme o ponožkách. Páni, viete ako ich nosiť?