Preskočiť na obsah

Do kín mieri skvelá česká komédia Denník moderného fotra

V novej českej komédii natočenej podľa rovnomenného knižného bestselleru Dominika Landsman sa v hlavných úlohách predstavia Jiří Mádl a Tereza Ramba.

Niekedy vás život náhodne dostane do situácie, ktorú nečakáte, ale musíte sa s ňou vyrovnať ako chlap! Nataša a Dominik sa neplánovane stanú rodičmi. Nataša, úspešná dizajnérka hračiek pre deti, dokáže rodinu lepšie finančne zabezpečiť, a tak sa dohodnú, že hlavnú časť starostlivosti o novorodenca prevezme ako otec na materskej dovolenke Dominik. Ten pristupuje k úlohe s trochu naivnou predstavou, že mu poskytne dostatok času konečne napísať knihu, ktorú dlho plánuje.

Chyba lávky! Dominik musí vynaložiť všetku vynaliezavosť, aby počas prvého roku vôbec zvládol starostlivosť o malého Čeňka, z ktorej sa chvíľami stáva boj o prežitie. Vďaka spolužitiu s malým človiečikom však tiež objaví, koľko podôb môže mať láska ...Kniha Denník moderného fotra vznikla na základe úspešného blogu, ktorý spisovateľ Dominik Landsman založil s príchodom prvého dieťaťa. Po vydaní v roku 2014 sa stala bestsellerom a dočkala sa ďalších pokračovaní. Denník moderného fotra je celovečerným režijným debutom Jána Haluzu, ktorý je zároveň aj autorom scenára. "Na ponuku režírovať Denník moderného fotra som reagoval s podmienkou, že si chcem scenár napísať sám podľa seba, aby som do neho mohol odtlačiť práve svoje osobné pocity a zážitky z otcovstva. Mal som doma polročné bábätko - prvého z mojich dvoch synov, takže táto téma je pe mňa veľmi osobná a čerstvá. Vďaka tomu, že veľa pracujem z domu, mohol som byť "pri tom" asi viac, než býva väčšina normálne pracujúcich chlapov, "hovorí režisér Jan Haluza a dodáva:" Okrem iného som pri tom zistil, že pojem "materská dovolenka" je najskôr mienený ako veľa krutý sarkazmus. "

V kinách od 19. 8. 2021

 

Fresh Lobster, ČR, 2021

Réžia: Jan Haluza

Scenár: Jan Haluza podle knižní předlohy Dominika Landsmana

Producent: Ludvík Mareček

Koproducenti: Flamesite, CinemArt, Dana Voláková, Fénix Film, Redemptor

Kamera: Radim Střelka

Hudba: Ondřej Brousek

Strih: Marek Opatrný

Hrajú: Jiří Mádl, Tereza Ramba, Lukáš Hejlík, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, Lucie Benešová, Roman Zach, Ivan Lupták, Lucie Polišenská, Andrea Hoffmannová, Robert Jašków, Lenka Haluzová, Jakub Volák

Žáner: komédia

Stopáž: 101 min

Prístupnosť: bez obmedzenia

Ďalšie články

Známi neznámi

Do kín prichádza sladko horká komédia o partii českých a slovenských priateľov, ktorí sa stretnú, aby oslávili príchod Nového roku.