Preskočiť na obsah

Čajové pokušenie v L´Erbolario

Sezónna čajov je v plnom prúde. Stal sa z nich skvelý spoločník počas chladných dní, ktorý vás zahreje, osvieži a hlavne posilní imunitu. Vedeli ste však, že v L´Erbolario majú okrem kvalitnej prírodnej kozmetiky aj vynikajúce ovocné či bylinkové čaje? Ich účinky si môžete vyskúšať aj vy, stačí prísť do L´Erbolario na prízemí, ktoré je vedľa Calliope.

Viac ako 40-ročná história

Príbeh značky L´Erbolario sa začal písať v roku 1978. Pôvodný názov obchodu bol „Premiata Erboristeria Artigiana“, čo v preklade znamená „Oceňovaná remeselná bylinkáreň“. Manželia Franco a Daniele tak doslovne vyjadrili svoj podnikateľský zámer: „Vášňou oboch manželov bola už vtedy príroda, ktorou sa inšpirovali pri tvorbe svojich produktov. Surovinami ich prípravkov boli čerstvo lisované rastlinné oleje a vody z kvetov a bylín,“ hovorí Barbora Balašovová, distribútorka značky pre Slovensko. Dnes sa ich sortiment niekoľkonásobne rozrástol, no pôvodná idea ostala zachovaná – kozmetika musí byť čisto prírodná, bez pridaných umelých látok, a zároveň šetrná k životnému prostrediu.

Naplno využívajú bohatstvo prírody

Okrem prírodných kozmetických prípravkov pre celú rodinu či parfumovanej línie tu nájdete aj čaje, sušené bylinné a ovocné zmesi spoločnosti Erbamea. Naplno tak využívajú možnosti, ktoré ponúka príroda. V ich portfóliu je viac ako 200 oficiálnych rastlín, z ktorých je viac ako šesťdesiat získaných pestovaním v organickom hospodárstve. Ďalšie rastú spontánne, niektoré kultúry sú z Talianska, Európy, ale aj z mimoeurópskych krajín. „Všetky sú starostlivo vyberané a kontrolované. Voľne rastúce rastliny a aj tie kultivované so skúsenosťami a kompetenciou bylinkárov umožňujú vytvárať personalizované zmesi, ktoré vyhovujú všetkým potrebám,“ vysvetľuje Barbora Balašovová.

Na svoje si tak prídu milovníci bylinkových i ovocných čajov. V ich ponuke nájdete napríklad zelený čaj, lipový, zázvor citrón, zo šípovej ruže, rojbosu, fenikla, slezu či dokonca zo „zázračného stormu“ moringy olejodárnej. Nechýbajú ani rôzne zmesi, ako napríklad Balsamia zo 7 bylín. Tento čaj je výborný na potlačenie ťažkostí spojených s podráždením dýchacích ciest vďaka listom z mäty priepornej, slezu, dúšky tymiánovej, eukalyptu guľatoplodého, koreňu sladkého drievka, feniklovým plodom a kvetom divozela malokvetého.

Eco-friendly prístup

Ak uprednostňujete sypané čaje pred vrecúškovými kvôli životnému prostrediu, nemusíte sa obávať. Za jeden z najdôležitejších pilierov vo výrobe považuje L´Erbolario priateľský prístup k prírode. Nálevové vrecúška sú balené jednotlivo bez kovových spojov a uchovávajú celkovú vôňu a všetky prírodné účinné zložky rastliny. Zároveň obal je vyrobený zo surovín pochádzajúcich z udržateľne obhospodarovaných lesov a kontrolovaných zdrojov. 

Rovnako postupujú aj pri spracovaní kozmetických produktov, aby vytvárali nulový odpad. Okrem toho na produkciu využívajú výlučné solárne teplo a energiu čerpajú len z vlastných obnoviteľných zdrojov. Recyklovaný a recyklovateľný je i papier na balenie či spotrebný materiál: „Značka L'Erbolario odjakživa rešpektuje medzinárodné normy zakazujúce testovanie na zvieratách. Nikdy takto netestovali ani suroviny, ani finálne produkty. Znášanlivosť výrobkov overujú dôsledné klinické štúdie na jednej z najstarších a najprestížnejších talianskych univerzít, na Univerzite v Pavii. Zákazníci L´Erbolario okrem toho oceňujú aj príjemnú atmosféru predajní. Preto je lepšie raz vidieť, ako stokrát čítať,“ uzatvára Barbora Balašovová.

 

 

Ďalšie články