Preskočiť na obsah

TOGA ARCHIVES x H&M

Spoločnosť H&M ohlásila ďalšiu jedinečnú spoluprácu, tentoraz s tokijskou nezávislou luxusnou značkou TOGA. Spoločnosť TOGA, ktorú v roku 1997 založila Yasuko Furuta, si získala uznanie kritikov a medzinárodnú základňu fanúšikov pre svoje experimentálne prístupy ku klasickým odevom, ktoré sú definované rodovo univerzálnym a výrazne individuálnym prístupom k móde. Kolekcia bude obsahovať vzrušujúce prerobené archívne kusy TOGA pre mužov a ženy, ktoré sú doplnené o súčasné prvky. Kolekcia TOGA ARCHIVES x H&M bude celosvetovo dostupná od 2. septembra.

Yasuko Furuta vybudovala svoju značku na hravých, ale štýlových kúskoch, ktoré neobvyklým spôsobom skúmajú zmyselnost'. Táto kolekcia je verná jej prvotnej misii skúmania nových nápadov, ktoré sa stanú budúcimi štandardmi. Obľubené kúsky TOGA - hybridné trenčkoty, dekonštruované pruhované košele, plisované sukne, šaty s výrezmi a náročný tailoring - to všetko je súčasťou kolekcie TOGA ARCHNES x H&M. Pre ženy klasický tailoring v námorníckej, sivej a čiernej farbe s prvkami výstrednosti, ako sú napríklad vrecká zdobené korálkami; zatiať čo šaty a sukne vo výrazných kvetinových a ginghamských potlačiach sa dômyselne spájajú s dekonštruovanými pleteninami. Pre mužov sa pútavé potlače šálov objavia v obojstranných bomberách, na domácich odevoch a na hybridnom trenčkote spolu s prepracovanými svetrami a košeľami.

 

"Móda je skvelý spôsob, ako vyjadriť svoje záujmy, okamžite a neverbálne. Je omnoho rýchlejšia ako konverzácia o umení, ktoré sa vám páči alebo o hudbe či knihách, ktoré máte radi. Keď som uviedla značku TOGA, chcela som robiť oblečenie pre ľudí, ktorí sú plní zvedavosti o neboja sa zmeny. S touto kolekciou pre H&M sa môžem dostať k širšej skupine ľudí, ktorí takto možu objavit' a vychutnať si dizajny TOGA," hovorí zakladateľka a kreatívna riaditeľka TOGA, Yasuko Furuta.

 

"V spoločnosti H&M sme vždy obdivovali Yasuko Furuta za to, že vytvárala oblečenie s veľmi silným zmyslom pre osobnosť. Baví ju výzva, ktorá so sebou prináša vytvorenie avantgardného vzhľadu, ktorý sa ľahko nosí. Bolo mi potešením tráviť čas s ňou a jej tímom a nechat' sa inšpirovať návrhmi z archívu TOGA. Už sa nemôžem dočkať, ako zákazníci po celom svete nakombinujú tieto hravé, ale štýlové kúsky, "hovorí Ann-Sofie Johansson, kreatívna poradkyňa spoločnosti H&M.

 

Ďalšie články