Preskočiť na obsah

Nákupná pasáž rozkvitla

Eurovea je známa svojou živou zelenou promenádou, ktorá láka na oddych pri Dunaji od skorej jari až do neskorej jesene. Tento rok nová jarná výzdoba v interiéri prináša ešte dodatočné farebné potešenie a osvieženie.

V centrálnej časti na zníženom prízemí sa môžete prejsť okolo dvoch krásnych scenérii plných kvetov. Pokocháte sa tulipánmi, nájdete tam aj calanchoe alebo chryzantémy, vresy a hyacinty. Na mladom zelenom trávniku uvidíte inštaláciu s bicyklom a drevenými vedierkami na vodu.

V priestore je umiestnených ešte niekoľko kvetinovo nazdobených nadrozmerných vtáčích klietok, ktoré vidno zo všetkých troch podlaží. S jarným obdobím sa nám podvedome spája nádej, prebúdzajúca sa príroda, život a zdravie, sviežosť, sloboda, mladosť, nové začiatky a optimizmus, azda preto jar mnohí vnímajú ako najkrajšie ročné obdobie.

Najsilnejšou farbou je zelená, ktorá je farbou harmónie a rovnováhy,  upokojuje myseľ a podporuje tvorivé procesy. Zatiaľ, čo tmavé farby pôsobia upokojujúco práve v zime, na jar je čas ich v interiéri vymeniť za svieže jasné a povzbudzujúce tóny.

Svetlé farby vdýchnu svieži podtón do našich domovov, ale aj verejných priestorov, ovplyvňujeme nimi svoje pocity a náladu. Príďte a presvedčte sa sami.

Ďalšie články

Veľkonočné inšpirácie

Veľká noc je za dverami, žiadny stres! Naozaj je úplne jedno, či máte umyté okná. Podstatné je, aby ste si vytvorili sviatočnú pohodovú atmosféru.