Ryba 6x inak

Ryby sú alfou a omegou pre náš organizmus. A to doslova. Obsahujú zdravé tuky vo forme omega-3 mastných kyselín, vitamín D, B12, jód, vápnik, fosfor a zinok. Toľko nutrične kvalitných látok, živín a vitamínov pokope sa len tak nevidí.

Dôležité však je nezameriavať sa iba na jeden druh, aby sme sa neukracovali o množstvo podporných látok nachádzajúcich sa v rôznych koncentráciách v sladkovodných aj morských rybách.

 

Lososový tatarák s avokádom

 

Potrebujeme:

200 g lososa

1 avokádo

1/2 červenej papriky

šťavu z 1/2 citróna

1 cibuľu

soľ a mleté čierne korenie

100 g majonézy

10 g wasabi pasty

2 strúčiky cesnaku

1 pl olivového oleja

kôpor

petržlenovú vňať

 

Postup:

Lososa nakrájame nadrobno, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný kôpor, soľ, korenie, citrónovú šťavu, olej a polovicu majonézy. Premiešame a necháme polhodinu postáť v chlade. Avokádo vydlabeme a roztlačíme na pastu, pridáme na malé kocky nakrájanú červenú papriku, petržlenovú vňať, soľ a korenie, wasabi a zvyšok majonézy. Dôkladne, ale jemne premiešame s prvou zmesou. Podávame s opečenými hriankami.

 

 

Maďarská rybacia polievka

 

Potrebujeme:

600 g kapra

1 cibuľu

150 g koreňovej
zeleniny
(mrkva a petržlen)

4 ks celého
nového korenia

4 ks celého
čierneho korenia

soľ

1 čl mletej
sladkej papriky

1/2 čl mletej
štipľavej papriky

2 pl oleja

petržlenovú vňať

 

Postup:

Očisteného kapra vložíme do osolenej vody, zasypeme koreninami a varíme domäkka asi 45 minút. Potom vývar scedíme a mäso vykostíme. Cibuľu pokrájame na kolieska, koreňovú zeleninu na rezančeky a opražíme na oleji. Prisypeme obe mleté papriky a premiešame.  Zalejeme vývarom z kapra a povaríme, kým zelenina nezmäkne. Mäso vložíme do polievky a pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

 

 

 

Sardinkové placky

 

Potrebujeme:

2 zemiaky

1 vajce

2 konzervy sardiniek v rastlinnom oleji

2 cibule

kôpor

2 PL hladkej múky

2 strúčiky cesnaku

citrónovú kôru

1 šálku strúhanky

olivový olej

soľ a čierne mleté korenie

 

Postup:

Uvarené zemiaky rozpučíme na kašu. Pridáme scedené sardinky, nadrobno nakrájanú cibuľu, kôpor, múku, pretlačený cesnak, citrónovú kôru a strúhanku. Osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko a premiešame. Z pripravenej zmesi robíme placky, ktoré opekáme na oleji z oboch strán, kým nebudú hnedé a chrumkavé. Podávame s jogurtovým dipom a vínnym octom.

 

 

 

Treska v jogurtovej omáčke

 

Potrebujeme:

1 PL Shan’shi wok oleja

1/2 ČL Shan’shi Sambal Oelek

1 ČL koriandra

1 ČL rasce

1/2 ČL strúhaného čerstvého zázvoru

1/2 ČL kurkumy

300 g tresky

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

100 ml bieleho jogurtu

 

Postup:

Tresku umyjeme a vysušíme. Cesnak a cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olej a cibuľu s cesnakom osmažíme. Pridáme koriander, rascu, zázvor, kurkumu a Sambal Oelek (pastu z čili papričiek a soli) a chvíľku zmes opekáme. Za stáleho miešania pridáme jogurt, znížime teplotu a tresku vložíme cca na 8 minút do omáčky, kým sa neuvarí. Nevaríme pridlho, aby sa omáčka nezrazila. Podávame s jazmínovou ryžou.

 

 

Pečená pražma v soľnej kruste

 

Potrebujeme:

1 kg vypitvanej pražmy veľkej

2 bielky

1 kg morskej soli

zmes sušených byliniek na ryby

1 citrón

3 strúčiky cesnaku

lístky rozmarínu a oregana

maslo

 

Postup:

Pražmu umyjeme a osušíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame celú soľ a sušené bylinky. Vnútro ryby naplníme kolieskami citróna, plátkami cesnaku a čerstvými bylinkami. Plech vystelieme slanou zmesou a vložíme do nej rybu tak, aby bola celá zakrytá. Rybu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch Celzia. Po upečení krustu rozbijeme tĺčikom na mäso a na rybu položíme pár plátkov masla. 15 minút zapekáme a podávame s pečenými zemiakmi.

 

 

Zdravé tuniakové mafiny

 

Potrebujeme:

200 g tuniaka vo vlastnej šťave

120 g mozzarelly

100 g ovsených vločiek

3 vajcia

1/2 menšej červenej cibule

koriander

1 PL olivového oleja

soľ a čierne mleté korenie

 

Postup:

Tuniaka scedíme, mozzarellu nastrúhame a ovsené vločky zomelieme na múku. Červenú cibuľu nakrájame nadrobno a koriander nasekáme. Žĺtky oddelíme od bielkov a bielky vyšľaháme na tuhý sneh. V mise zmiešame žĺtky, soľ, korenie a premiešame. Pridáme tuniaka, múku z vločiek, cibuľu a koriander. Všetko premiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Zmesou plníme mafinové formičky, ktoré sme predtým potreli olejom. Pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch Celzia do zlatohneda.

 

Ak ste nenašli pre vás to pravé, navštívte našu gastro zónu na prvom poschodí či obľúbené reštaurácie s letnou terasou na promenáde Eurovea pri Dunaji.

Gastro

Doprava:

Autobusom

Autobusové zástavky a linky MHD

  • Malá scéna: 29, 50, 70
  • Nové SND: 29, 78, 90, 133
  • Panorama City: 50, 88, 90

 

Trolejbusom

Trolejbusové zástavky a linky MHD

  • Nové SND: 210

 

Električkou

Zástavky a linky električiek

  • Šafárikovo námestie: 1, 3, 4, 6, 8

Otváracie hodiny:

Obchody Pondelok - Nedeľa 10.00 - 21.00
Food court Pondelok - Nedeľa 10.00 - 22.00
Supermarket Pondelok - Nedeľa 07.00 - 22.00
Fitness Pondelok - Piatok 06.00 - 22.00
Sobota - Nedeľa 08.00 - 22.00
Kino Pondelok - Piatok 10.30 - 22.00
Sobota - Nedeľa 13.30 - 22.00
Olympic Casino    Pondelok - Nedeľa 09.00 - 05.00
McDonald's Pondelok - Nedeľa 08.00 - 23.00

 

Parkovanie:

Víkendy a štátne sviatky prvých 5 hodín ZDARMA

Pracovné dni vždy 3 hodiny ZDARMA

Každá ďaľšia hodina len 3.50€**

 

*Víkendové parkovanie: od soboty od 07:00 do pondelka do 07:00. Sviatky: od 07:00 do 07:00 nasledujúceho pracovného dňa.

**Po opustení parkovacích priestorov na dobu min. 2 hod. ďalšie 3 hodiny zdarma.

 

  • Poplatok za stratu parkovacieho lístka je 60 €. V prípade straty parkovacieho lístka, prosím, kontaktujte správu parkoviska +421 2 20 915 116 alebo navštívte Info Desk.
  • Možnosť validácie parkovacieho lístka vo vybraných prevádzkach (Billa, Cinema city, Golem, Olympic Casino).

Virtuálna prehliadka

HORE