Preskočiť na obsah

Eurovea bude ešte krajšia!

Dunajské nábrežie mení vzhľad, Eurovea sa rozširuje, bude ešte krajšia.

To, že sa Eurovea rozšíri, bolo súčasťou dlhodobého plánu už od jej samotného vzniku.

 

Viditeľné stavebné práce na frekventovanej ploche navštevovanej časti mesta sú už v plnom prúde, Eurovea mení svoju tvár. Pred niekoľkými mesiacmi sa začali prípravné práce na jej druhej etape. Kvôli vybudovaniu podzemných stien po obvode stavebnej jamy sa najprv urobil výkop do hĺbky 5 metrov. Z tejto úrovne sa buduje ochranná stena stavebnej jamy a výkop sa prehlbuje do finálnej hĺbky 15 metrov. To si, samozrejme, vyžaduje úpravy prostredia, preto došlo k uzatvoreniu vonkajšieho verejného parkoviska pri Eurovea, kde sa už v týchto chvíľach intenzívne pracuje na celom súbore až 6 stavieb (rozšírenie nákupného centra, podzemná garáž, bytový dom na nábreží, dve administratívne budovy a mrakodrap). Pre verejnosť je však naďalej k dispozícii parkovanie v podzemných garážach nákupného centra s dvoma vjazdmi z Pribinovej ulice, na vonkajšom parkovisku na Olejkárskej ulici, ako aj na verejnom parkovisku na 1. poschodí obytnej veže PANORAMA TOWER 1 s vjazdom a výjazdom z Landererovej ulice. Všetky prípravné aj stavebné práce sú naplánované a vykonávajú sa tak citlivo, aby sa minimalizoval vplyv stavby na život súčasných obyvateľov a návštevníkov.

Existujúci komplex Eurovea a jeho rozšírenie o druhú fázu tvoria kľúčové časti lokality, ktorá významne ovplyvňuje vzhľad a kvalitu života v novovznikajúcom, rozširujúcom sa centre Bratislavy. Eurovea svojím významom a funkciami už dnes presahuje rámec bežného multifunkčného projektu. Miesto na Dunaji, ktoré bolo donedávna vnímané najmä ako jedinečný priestor pre nákupy a zábavu, vyrástlo až na štvrť s plnohodnotnou zónou pre mestský život. Zelené parky, nábrežie, ulice naplnené kultúrou, nadčasové bývanie pri rieke a tiež mnohé administratívne budovy pre profesionálny rast dotvárajú jej samostatný mestský charakter. Druhá etapa prináša Bratislavčanom a návštevníkom hlavného mesta ešte oveľa viac. Funkčné verejné priestory navrhnuté medzinárodne uznávanou architektkou a urbanistkou Beth Galí, integrovanú dopravu, verejné ihriská a športoviská, relax na predĺženom nábreží až po most Apollo, nové reštaurácie, kaviarne a jedinečné koncepty medzinárodných značiek. Dizajn shoppingu navrhli španielski architekti Sonae Sierra a GFI. Developerom extenzie je spoločnosť JTRE.

 

Projekt disponuje právoplatným územným rozhodnutím a pokračuje v povoľovacích procesoch. Predpokladaný termín dokončenia rozšírenia nákupného centra je rok 2022, obytnej veže EUROVEA TOWER a celého developmentu 2023.

Ďalšie články